Schaken

Schaken kan op een zeer eigentijdse wijze geleerd worden; daarvoor gaan we gebruik maken van het digitale methode Chessity. Dit is een online leermethode om spelenderwijs te leren schaken. De methode past zich op diverse manieren aan het niveau en de manier van leren van de speler aan.

Het systeem is adaptief en werkt van beginners- tot meesterniveau. Het bevat een leerlingvolgsysteem dat inzicht geeft in de vorderingen van de leerlingen en dat ook advies geeft over de manier waarop de prestaties van individuele leerlingen kunnen worden verbeterd. Chessity is in hoge mate taalloos en is erop gericht dat kinderen zelfstandig kunnen leren schaken.

Naast deze digitale methode vinden wij het belangrijk dat kinderen ook met de daadwerkelijke schaakborden leren schaken en feedback krijgen op wat zij doen en kunnen. De schaakleraar gaat de groepen 5 tot en met 8 schaakles geven. Hij zal zich daarbij vooral richten op het spelelement van het schaken. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van de materialen die op school aanwezig zijn zoals de gebruikelijke schaakborden met klokken, schaakborden met gekleurde schaakstukken, raindropchess en de buitenschaakstukken.

Omdat wij graag alle leerlingen kennis willen laten maken met schaken, krijgen alle kinderen van groep 5 de eerste vijf lessen onder schooltijd aangeboden. Voor de andere groepen geldt dat de lessen tussen de middag worden gegeven voor die leerlingen die graag willen leren schaken.

Voor meer informatie over de Chessity methode kijk op: www.chessity.com/nl